Πατάτες τηγανιτές country-style

Υλικά:

  1. 4 πατάτες TeGaia
  2. 15gr αλάτι για το βράσιμο
  3. σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  4. 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  5. 1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
  6. 1 σκ. σκόρδο
  7. αλάτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, για να απομακρύνουμε το χώμα. Τις κόβουμε με τη φλούδα τους σε κύβους 1 εκατοστού.

Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι ώστε να εξαχθεί το άμυλο. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τις πατάτες σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις βρασμένες πατάτες με μία αράχνη σε ένα μπολ αφού τις σουρώσουμε. Κουνάμε το μπολ για να σπάσουν οι γωνίες τους. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε τηγάνι και τις καλύπτουμε με σπορέλαιο.

Τοποθετούμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν περάσουν 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το λάδι προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το σκόρδο. Αφού περάσουν 15 λεπτά, ανακατεύουμε προσεκτικά, φροντίζοντας να μην τις σπάσουμε.

Ύστερα από 20 λεπτά τηγανίσματος, οι πατάτες είναι έτοιμες. Σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας, μεταφέρουμε τις πατάτες ώστε να απαλλαχθούν από το περιττό λάδι, αλατίζουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

Καλή όρεξη!!!

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€