Extra Πληροφορίες που δεν γνώριζες για την πατάτα

  • Η πατάτα έγινε οικιακό προϊόν μεταξύ 8000-5000 π.Χ στα εδάφη μεταξύ Νοτίου Περού και Βορειοδυτικής Βολιβίας.
  • Στην Ελλάδα, η πατάτα έκανε την άφιξή της με επεισοδιακό τρόπο, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε κυβερνήτη, Ιωάννη Καποδίστρια.
  • Το όνομά της έρχεται από την Ισπανία “PATATA”.
  • Δεν περιέχει λίπος και έχει τις μισές θερμίδες από το ρύζι και τα ζυμαρικά.
  • H μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πατάτα βρέθηκε στο Colorado το 1985, ζύγιζε 49kg, είχε μήκος 70cm και πλάτος 37cm.
  • H ποιότητά της διαφέρει ανάλογα με τις εποχές ανάπτυξης, άλλωστε είναι ένα φυσικό προϊόν.
  • Οι πατάτες γίνονται πράσινες έπειτα από την έκθεσή τους στο φως . Προσοχή: το πράσινο σημείο περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σαλανίνης , η οποία έχει πικρή γεύση και είναι επικίνδυνη για την υγεία όταν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.
  • Το 80% της πατάτας αποτελείται από νερό.Περιέχει επίσης μέταλλα, φυτικές ίνες και βιταμίνες όπως αυτή του συμπλέγματος Β και υψηλά ποσοστά βιταμίνης C.
  • Για ανθρώπους που χρειάζεται να ακολουθούν δίαιτα χωρίς γλουτένη και επομένως, δεν μπορούν να καταναλώνουν κοινά φαγητά, συμπεριλαμβανομένων του ψωμιού, των ζυμαρικών και των περισσοτέρων δημητριακών, οι πατάτες αποτελούν την ιδανική λύση.
Scroll To Top