ΚΤΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ

Η εταιρία TeGaia ΚΤΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ εδρεύει και δραστηριοποιείται σε κοντινή απόσταση από την αρχαία πόλη της Τεγέας, σε υψόμετρο 650 μέτρα στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια επιχείρηση με οικογενειακό χαρακτήρα που ασχολείται με την καλλιέργεια, παραγωγή, αποθήκευση, τυποποίηση και συσκευασία πρότυπων αγροτικών προϊόντων. Αν και η προσπάθεια πήρε επιχειρησιακό χαρακτήρα μόλις το 2020, η οικογένεια Κυριακούλη καταπιάνεται με τα χώματα και το χώρο της γεωργίας από τα τέλη του 1890.

Οι υψηλές αποδόσεις έχουν και υψηλές απαιτήσεις γι’ αυτό η εταιρία μας στοχεύει στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. Εφαρμόζουμε την παραδοσιακή καλλιεργητική τεχνική συνδυάζοντας την με τεχνολογίες αιχμής, δημιουργώντας έτσι τις προδιαγραφές για υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η TeGaia ΚΤΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ είναι μια νέα εταιρία στο χώρο της ποιοτικής παραγωγής αγροτικών προϊόντων, η οποία διαθέτει τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τη γνώση για την επίτευξη του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την ποιότητα.

Η μακρά παράδοση της αγροτικής καλλιέργειας στην οικογένεια, εδώ και πέντε γενιές, αλλά και οι καινοτόμες ιδέες των άμεσων συνεχιστών της, δίνουν την υπόσχεση για προϊόντα φρέσκα, θρεπτικά, ασφαλή και υγιεινά προς κάθε καταναλωτή.

Άξονες της εταιρίας μας είναι η αγάπη για το προϊόν, η προστασία του περιβάλλοντος με ορθή χρήση σκευασμάτων φυτοπροστασίας, ο συνεχής έλεγχος των προϊόντων μας και η ικανοποίηση των πελατών μας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η επιχείρηση βρίσκεται στο Βουνό Τεγέας του Νομού Αρκαδίας. Η αποθήκευση-συντήρηση των προϊόντων μας γίνεται σε ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 700 m².

Η αποθηκευτική ικανότητα των εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 400 m², ενώ χρησιμοποιούνται πλήρως εξοπλισμένοι ψυκτικοί θάλαμοι για τη συντήρηση των προϊόντων μας, συνολικής δυναμικότητας-ικανότητας 1400 m³.

Στο χώρο αυτό στεγάζονται τα υπερσύγχρονα μέσα που διαθέτει η εταιρία μας για την καλλιέργεια των εκτάσεων μας.

Οι εγκαταστάσεις μας ακολουθούν όλες τις απαιτήσεις Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς και διασφάλισης Ασφαλούς Διακίνησης τους, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το κτήμα μας βρίσκεται στο κέντρο της Αρκαδίας, στην περιοχή της Τεγέας, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Τρίπολης, στο χωριό Βουνό. Στην περιοχή έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό αγροτοπαραγωγικό μωσαϊκό με 600 στρέμματα ιδιόκτητων εκτάσεων, όπου καλλιεργούνται υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα.

Καταλυτικός παράγοντας στην ανάπτυξη των προϊόντων αυτών είναι το μικροκλίμα που διαμορφώνεται από τη λίμνη Τάκα, μόλις ένα χιλιόμετρο από τις εκτάσεις μας. Το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη Tacca, που σημαίνει άνοιγμα εδάφους, ενώ η λίμνη έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000 της ΕΕ και ανήκει στην κατηγορία «Τόπος Κοινοτικής Σημασίας».

Με αγάπη, πείρα, εμπειρία και κληροδοτημένη γνώση στην καλλιέργεια της γης, τα προϊόντα μας παραμένουν πάντα στην κορυφή των αναγκών κάθε καταναλωτή. Με σταθερή συνεργασία και καθοδήγηση έμπειρων γεωπόνων διασφαλίζονται οι προδιαγραφές μιας πρότυπης καλλιέργειας, πάντοτε με σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα εδάφη της περιοχής είναι κυρίως αλλουβιακά και υδρόμορφα με μέτρια περιεκτικότητα σε άργιλο, με πολύ καλές φυσικοχημικές ιδιότητες, που συμβάλλουν στην υψηλή και αποδοτική τους παραγωγικότητα.

Με την εφαρμογή των κατάλληλων καλλιεργητικών μεθόδων σε συνδυασμό με την αγάπη, το μεράκι και την εμπειρία εξασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα κάθε σοδειάς, από το 1890.

Τη συσκευασία και την αποθήκευση των προϊόντων διαχειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων, η ασφάλεια του τελικού καταναλωτή καθώς και η φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Τα προϊόντα που καλλιεργούνται στις εκτάσεις μας είναι τα εξής:

  • Πατάτες
  • Μήλα Στάρκιν – Φούτζι
  • Μήλα ΠΟΠ Delicious Πιλαφά
  • Αχλάδια
  • Οινοποιήσιμα σταφύλια
  • Καρύδια
  • Κεράσια
  • Βύσσινα

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Στο συσκευαστήριο λαχανικών της εταιρίας λειτουργεί εκσυγχρονισμένη γραμμή παραγωγής με δυναμικότητα 5 τόνους την ώρα. Βασικό προϊόν συσκευασίας είναι οι πατάτες Τριπόλεως. Η κύρια γραμμή (Αναβατόριο-> Βουρτσιστικό->Προταξινομητής->Τράπεζα διαλογής) είναι συνδεδεμένη με μηχανή ζύγισης και ενσάκισης των 5 / 10 / 20 / 30 κιλών.

Το συσκευαστήριο φρούτων έχει δυναμικότητα 3 τόνους την ώρα και τυποποιεί τα μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως (ΠΟΠ), τα μήλα TeGaia, καθώς και αχλάδια. Η γραμμή συσκευασίας φρούτων (Αναβατόριο-> Πλυντήριο-> Βουρτσιστικό-> Στεγνωτήριο-> Ταξινομητής βάρους) εξάγει τα προϊόντα σε συσκευασίες των 5 και 10 κιλών.

Οι χώροι των συσκευαστηρίων είναι εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα συστήματα εξαερισμού και θέρμανσης για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων μας.

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€