Γιατί να επιλέξω φρέσκια πατάτα;

Η πατάτα αποτελεί μία πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, πόσο μάλλον όταν είναι ολόφρεσκη. Σε αντίθεση με την κατεψυγμένη, η οποία κατά την παραγωγική διαδικασία επιδέχεται χημική επεξεργασία, αλλοιώνοντας την αρχική σύσταση της, ώστε να μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η φρέσκια πατάτα δεν έχει συντηρητικά. Επιπλέον είναι σαφώς πιο γευστική σε σχέση με την κατεψυγμένη και καθιστά πιο υγιεινή επιλογή.

Για να καταφέρουμε να ευεργετηθούμε από τα πολύτιμα συστατικά της φρέσκιας πατάτας, θα πρέπει να τηρούμε ορισμένες προϋποθέσεις που αφορούν στη διατήρηση των ιχνοστοιχείων και των βιταμινών της, όπως:

  • Θα πρέπει να αποθηκεύεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.
  • Καλό είναι να μην αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί έτσι χάνει το 50% της βιταμίνης C που περιέχει.
  • Επιλέγουμε να βράσουμε την πατάτα ολόκληρη , με τη φλούδα της. Αυτό γιατί, όταν η πατάτα βράζεται με την φλούδα της, διατηρεί μεγαλύτερη ποσότητα της βιταμίνης C, των βιταμινών του συμπλέγματος Β αλλά και του καλίου της απ’ ό,τι σε αντίθετη περίπτωση.
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ακριβώς όσο νερό χρειάζεται, όταν τη μαγειρεύουμε, προκειμένου να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€