Υγιεινές τηγανητές πατάτες;

Γίνεται, αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο…

ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ:

Οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πλέον πιο νόστιμα και δημοφιλή φαγητά. Πολλές φορές αποτελούν την εύκολη λύση στο αιώνιο ερώτημα που ταλανίζει κάθε νοικοκυρά “Τί να μαγειρέψω σήμερα”!;

Ωστόσο, τόσο οι νοικοκυρές όσο και πολλές επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, αποφεύγουν την επιλογή φρέσκιας πατάτας, εξαιτίας της χρονοβόρου διαδικασίας και της μη σταθερής ποιότητάς της.

Η λύση βρίσκεται στον σωστό τρόπο τηγανίσματος.

Ελαιόλαδο στο τηγάνι

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: τηγανίζουμε μόνο με ελαιόλαδο! Είναι το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα, αφού είναι το μόνο που δεν χάνει τις ιδιότητές του, ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Προθερμαίνουμε λοιπόν το λάδι χωρίς να το αφήσουμε φυσικά να καεί.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες πριν το τηγάνισμα, καθώς έτσι το λάδι δεν καταστρέφεται γρήγορα, ενώ οι πατάτες δεν απορροφούν μεγάλη ποσότητα λαδιού.

Τηγανίζουμε στους 140°C για τουλάχιστον 5’, ώσπου η πατάτα να μαλακώσει στο εσωτερικό της. Έπειτα,την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Τηγανίζουμε στη συνέχεια στους 175°C για ακόμη 2’ και οι υγιεινές τηγανητές πατάτες σας είναι έτοιμες!

Με αυτό τον τρόπο η πατάτα αποκτά μια τραγανή κρούστα στο εξωτερικό της, αφού όμως στο εσωτερικό της είναι ήδη μαγειρεμένη.

Τις πατάτες που έχουμε προτηγανίσει στους 140°C, όπως είπαμε παραπάνω, σε περίπτωση που δεν τις χρειαστούμε άμεσα, μπορούμε να τις διατηρήσουμε στη συντήρηση και να τις χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα, τηγανίζοντάς στους 175 βαθμούς.

Το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία είναι το λάδι, το οποίο θα πρέπει να αντικαθίσταται μετά από κάθε τηγάνισμα.

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€