Πατάτες Τριπόλεως

Καλλιέργεια

Στόχος μας κατά την καλλιέργεια της πατάτας είναι να ακολουθούμε τους κανόνες και τις συμβουλές των έμπειρων γεωπόνων μας για την ανάπτυξη των γεώμηλων. Αρχικά προετοιμάζουμε το έδαφος ώστε να είναι καθαρό και απαλλαγμένο από πέτρες, ζιζάνια, υπολείμματα προηγούμενων καλλιεργειών. Ύστερα οργώνεται και πραγματοποιείται εδαφική ανάλυση.

Το επόμενο στάδιο είναι η φύτευση των σπόρων. Επιλέγονται οι κατάλληλες ποικιλίες πατάτας που ευδοκιμούν στην περιοχή μας και με αγάπη προς τη γη και το περιβάλλον συνεχίζουμε στην παραγωγή τους.

Η πατάτα Τριπόλεως είναι ένα λαχανικό το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο στο νερό. Η άρδευση οφείλει να γίνεται με προσοχή καθώς οι υπερβολικές ποσότητες νερού προκαλούν ασθένειες στο φυτό, ενώ η λειψυδρία δεν θα αφήσει το φυτό να αναπτυχθεί.

Η συγκομιδή γίνεται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αφού οι δείκτες ωριμότητας το επιτρέπουν, ενώ αμέσως μετά αποθηκεύονται έως ότου συσκευαστούν και διατεθούν στην αγορά πληρώντας τον κανονισμό UNECE STANDARD FFV-52.

Συντήρηση

Η σωστή συντήρηση της πατάτας Τριπόλεως αποτελεί για εμάς δέσμευση προς τον καταναλωτή παρέχοντας του ένα προϊόν απόλυτα ασφαλές και υγιεινό. Χτίζουμε την εμπιστοσύνη με τους πελάτες μας καθώς κατά την συντήρηση ακολουθούνται πρότυπα διεθνών μελετών, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο αλλοιώσεις των προϊόντων μας.

Θερμοκρασία Αποθήκευσης
5°C - 7°C
Σχετική Υγρασία (RH)
90% - 95%
Χρονικό Διάστημα
5 - 10 μήνες

Θρεπτική Αξία

Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι πλούσια σε άμυλο και αποτελεί τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας. Είναι εξαιρετικά υγιεινή και έχει θέση σε κάθε σωστή διατροφή.

Θρεπτικά Συστατικά ανά 100 γρ. ωμής πατάτας.
Θερμίδες
77.05 kcal
Υδατάνθρακες
18.4 gr
Πρωτεΐνη
2 gr
Λιπαρά
0.11 gr
Φυτικές Ίνες
2.2 gr
Βιταμίνη C
19.7 mgr
Κάλιο
421 mgr
Νερό
79.4 gr
Η πατάτα δεν περιέχει γλουτένη, ενώ αποτελείται από 80% νερό, γεγονός που επιτρέπει την κατανάλωση για μία υγιή και φυσική διατροφή.

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€