Αχλάδια Κρυστάλλια

Καλλιέργεια

Από την εποχή του Ομήρου είναι γνωστά στην ελληνική γη, όχι συγκεκριμένα τα Κρυστάλλια, αλλά γενικώς τα αχλάδια. Από τον 17ο αιώνα, οπότε άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη, μέχρι σήμερα, έχουν αναπτυχθεί πάνω από 5.000 ποικιλίες, οι οποίες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις καλοκαιρινές και τις φθινοπωρινές.

Η ποικιλία Κρυστάλλι ή αλλιώς Τσακώνικη ωριμάζει στα μέσα Αυγούστου. Τα αχλάδια συγκομίζονται πριν ωριμάσουν καλά, αλλά στο στάδιο εκείνο όπου η συνεχιζόμενη ωρίμαση να γίνεται χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση και το χρώμα τους. Τα Κρυστάλλια έχουν κιτρινοπράσινο χρώμα και λευκή σάρκα, με πολλούς χυμούς. Το βάρος κάθε φρούτου υπολογίζεται περίπου στα 110 γρ.
Η καλλιέργειά τους είναι πολύ δύσκολη διότι έχουν εκατοντάδες εχθρούς.

Συντήρηση

Τα αχλάδια έχουν πολύ καλή συντηρησιμότητα χωρίς να αλλοιώνονται τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργούν ψυκτικοί θάλαμοι όπου διατηρούν τα αχλάδια μας ως και 6 μήνες μετά την συγκομιδή τους.

Θερμοκρασία αποθήκευσης
-1°C - 0°C
Σχετική Υγρασία (RH)
90 - 95%
Χρονικό Διάστημα
6 μήνες

Θρεπτική Αξία

Τα αχλάδια έχουν υψηλά επίπεδα διαιτητικών ινών, αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης C, καλίου και χαλκού, ενώ είναι πλούσια σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση.
Tο αχλάδι μπορεί μάλιστα να επιφέρει σημαντική βελτίωση των επιπέδων LDL χοληστερόλης, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε πηκτίνη, που μειώνει ουσιαστικά το επίπεδο της «κακής» (LDL) χοληστερόλης.
Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή όπως το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη.

Θρεπτικά Συστατικά ανά 100 γρ. αχλαδιού
Θερμίδες
54 kcal
Υδατάνθρακες
12.3 g
Πρωτεΐνη
0.4 g
Λιπαρά
0.2 g
Φυτικές Ίνες
2.7 g
Βιταμίνη C
4.6 mg

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€