Μήλα Κόκκινα

Καλλιέργεια

Η μηλιά είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο. Δεν φοβάται καθόλου το κρύο του χειμώνα, αντιθέτως το επιζητεί για να ευδοκιμήσει και να καρποφορήσει. Ωστόσο, τα καλοκαίρια χρειάζεται δροσερό κλίμα. Είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί, γιατί το έδαφος και το μικροκλίμα της περιοχής μας είναι ιδανικά για την καλλιέργειά της.

Οι ποικιλίες των κόκκινων μήλων μας

– Starking Delicious

– Gala Bakay

– Scarlet Spur

– Fuji Aztec

Παραγωγική Διαδικασία

– Τους χειμερινούς μήνες εφαρμόζουμε το κλάδεμα των δέντρων συμβάλλοντας στον καλό σχηματισμό, στον αερισμό και τον φωτισμό των νέων καρπών.

– Το αραίωμα των καρπών στη μηλιά γίνεται την άνοιξη και αποσκοπεί στην αύξηση του μεγέθους των καρπών, στην εξάλειψη της ανομοιομορφίας τους και στη βελτίωση της ποιότητάς τους.

– Τα μήλα μας συγκομίζονται στο κατάλληλο στάδιο της ωριμότητάς τους.

Ακολουθούμε σύγχρονες μεθόδους παραγωγής εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες των έμπειρων γεωπόνων μας, προστατεύοντας το περιβάλλον και τον καταναλωτή.

Συντήρηση

Το μήλο έχει πολύ καλή συντηρησιμότητα χωρίς να αλλοιώνονται τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργούν ψυκτικοί θάλαμοι ελεγχόμενης ατμόσφαιρας όπου διατηρούν τα μήλα μας ως και 8 μήνες μετά την συγκομιδή τους.

Θερμοκρασία αποθήκευσης
0°C - 4°C
Σχετική Υγρασία (RH)
90-95%
Χρονικό Διάστημα
3-8 μήνες

Θρεπτική Αξία

Τα μήλα είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, καθώς και μη-θρεπτικών συστατικών καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα πολυφαινολών. Αυτές οι φυτικές ενώσεις είναι υπεύθυνες για πολλά από τα οφέλη του μήλου στην υγεία.

Ακόμα περιέχουν μέταλλα όπως χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Είναι πηγή βιταμινών Α, Ε, Β1, Β2, Κ και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών όπως η χολίνη.

Θρεπτικά Συστατικά ανά 100 γρ. μήλου TeGaia (με τη φλούδα).
Θερμίδες
52 kcal
Υδατάνθρακες
14 gr
Πρωτεΐνη
0.3 gr
Λιπαρά
0.17 gr
Φυτικές Ίνες
2.4 gr
Βιταμίνη C
4.6 mgr
Κάλιο
107 mgr
Νερό
86 gr
Η φλούδα του μήλου TeGaia περιέχει το μισό περιεχόμενο των φυτικών ινών και πολλές από τις πολυφαινόλες.

Shopping cart

close
Scroll To Top
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€