Μαρούλια-Λάχανα
Καλλιέργεια
Πρώτο βήμα για την καλλιέργεια μαρουλιών και λαχάνων είναι η επιλογή ενός κατάλληλου τμήματος του κτήματός μας με καλή αποστράγγιση και ηλιοφάνεια. Τα μαρούλια και τα λάχανα χρειάζονται πολύ φως για να αναπτυχθούν καλά.
Επιλέγουμε ποικιλίες μαρουλιών και λαχάνων που είναι κατάλληλες για την περιοχή και τις κλιματικές συνθήκες μας.
Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι:
- – Μαρούλι Romana
- – Μαρούλι Iceberg
- – Λόλες πράσινες και κόκκινες
- – Γαλλική σαλάτα
- – Λάχανα άσπρα (πράσινα) και κόκκινα
Φυτεύουμε τα μαρουλικά μας κατά τους θερινούς μήνες ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να τα συγκομίζουμε.
Συντήρηση
Μετά το κόψιμο, αφήστε τα φύλλα να στεγνώσουν ελαφρώς για να μειωθεί η υγρασία. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τα φύλλα σε ψυγείο ή σε δροσερό μέρος του σπιτιού. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι κάτω από τους 5°C. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε πλαστική σακούλα ή σε δοχείο, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι υπερβολικά στεγνά ή υγρά.
Θρεπτική Αξία
Τα μαρούλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα της υγιεινής διατροφής.